0887 39 49 71 kppvertical@gmail.com

ЛЕТЕН ПРИКЛЮЧЕНСКИ ЛАГЕР „БЕГЛИКА“ 21

0
5 дни на палатки
от399 BGN
16/08/2021
* Моля, изберете всички задължителни полета, за да преминете към следващата стъпка.

Продължи резервацията

Запази в списъка с желания

Добавянето на елемент в списъка с желания изисква акаунт

217
5 дни
Налични : 16-20 Август
Пловдив
Язовир Голям Беглик
Мин. възраст : 11
Максимално участници : 15

ЛЕТЕН ПРИКЛЮЧЕНСКИ ЛАГЕР „БЕГЛИКА“ 21

0
 • Дата: 16-20 Август
 • 5 дни, 4 нощувки на палатки
 • Група : 7-14 човека
 • Колела, Каяци
 • Денивелация: +250 м /ден
 • Трудност : 2
 • Тръгване: от Пловдив
 • Планина: Родопи
 • Вид: Летен лагер

Описание:

Лагер „Беглика“ е приключение, в което всеки би искал да се впусне. Прекрасният родопски язовир „Голям Беглик“ е мястото където ще се установим за 5 дни. Разпъваме палатките в лагера, който ще бъде наша база и отправна точка на всички предизвикателства. Там в гората до водата всеки ден ще бъде различен. Движение в пресечена местност, загубване и ориентиране, проучване на язовира по вода – плаване с туристически каяци, проникване в пещера с помоща на въжета и алпийски инвентар, обиколка на язовира – с байк по прашните пътища, алпийски способи и катерене, спускане по тролей над язовира, ще бъдат част от нашета програма. Всеки участник ще се грижи за лагера, за храната, за хигиената, за приятелите…

 

Програмата:

1-ви ден:

Сборно място на Приключенците, паркинга на стадион Пловдив пред централния му вход от към ж.п.линиите в 9.00 ч. на 16-ти Август /понеделник/.
Трансфер с бус Пловдив – яз. Голям Беглик. След като пристигнем и разтоварим багажа основните ни цели са: да се запознаем с района,  изграждане на лагер- палатки, шатра, огнище, определяне на правилата, игри и разходка за събиране на дърва и горски плодове. Къпане в язовира.   Лагерен огън, вечеря, тоалет и нощувка.

2 – ри ден:

Закуска и сутрешен тоалет. Днес е ден за практични занимания и убучение. Движение в пресечен терен, палене и готвене на огън, ориентиране сред природата с помоща на различни уреди, както и без тях. Обяд в лагера.  Слагаме банските и спасителните жилетки за да се научим да плаваме с каяци. Къпане, гребане, игри. Работа с алпийски инвентар – въжета, карабинери, седалки, научаване на основни възли. Почистване на лагера. Лагерен огън, вечеря, тоалет и нощувка.

 

3- ти ден:

Закуска и сутрешен тоалет. Стягаме багажа, слагаме бански и жилетки за да се отправим на целодневно плаване. Ще обиколим и проучим язовира. Открием ли острова акустираме на него. Знаем че на острова има пещера, която ще намерим по стара карта. С помоща на въжета ще проникнем в дълбините за да открием какво се крие там. Хапваме на острова. Почивка, плаж и обратно по лодките за да довършим проучвателната мисия. Намираме пътя обратно към лагера, за да се подготвим за вечерта. Лагерен огън, вечеря, тоалет и нощувка.

4 – ти ден:

Закуска и сутрешен тоалет. Отново стягаме багажа за проучвателна мисия, но днес ще сме на две колела. Слагаме каските и завъртаме педалите по прашните пътища и пътеки около язовира. Ще направим пълна обиколка с колела окло язовир „Голям Беглик“ Обяд на някоя поляна, плаж, къпане и игри. Прибиране в лагера, почивка. Лагерен огън, вечеря, тоалет и нощувка.

 

5 – ти ден:

Закуска и сутрешен тоалет. Днешното предизвикателство са Стена за катерене, въжена градина, тролей над язовира. Умения необходими на всеки приключенец. Обядваме и започваме да стягаме багажа за отпътуване. Всичко се качва по бусовете и към Пловдив. Приблизителен час на прибиране: 18.00ч.

Край на програмата.

Условията:

Лагерът е организиран на обособено място за детски лагери. Децата ще нощуват в палатки- със спален чувал и шалте, настанени по 3-4 в палатка. Изхранването е в лагера – закуска, обяд, вечеря, кото ще има шатра за подслон в лошо време. Всеки се храни в собствена посуда и се грижи за почистването й, всеки си носи собствен къмпинг стол. Течаща студена вода, топла вода – слънчева в ограничени количества. Тоалетни – външни, компостни. Ток – почти няма, за зареждане на батерии стига.  Обхват на телефоните- слаб. Организаторите ще подсигурят небходимите средства за осъществяване на лагера – транспорт, палатки / спални чували и шалтета с предварителна заявка/, изхранване, лодки и необходимият за тях допълнителен инвентар, колела / байкове / и каски, алпийски инвентар, инструктори. 

Въпреки летния сезон на Беглика може да бъде доста студено, може да вали и да духа, участниците трябва да са подготвени за всякакви метеорологични условия в планината!

Тази програма е подходяща за деца от  10 до 18г. Дневните натоварвания не са тежки, но е препоръчително участниците да са в добра физическа форма и координация, да са на „ти“ с велосипеда по offroad терени, да нямат страх от вода.

 

Как да се запиша за тази програма?

Записването за програма става с попълване и подписване на декларация за информирано съгласие и заплащане на капаро или цялата сума.

 

Данни за банков превод.

Банка: Райфайзен Банк

IBAN: BG87RZBB91551012756300

В полза на : ГИП ТУР ООД

Основание: Името на участника, програмата, дата на събитието.

 

Тръгване

Паркинга пред централния вход на стадион Пловдив /входът от към ж.п.
линията/

Час на тръгване

Приблизителен час на връщане

Цената включва

 • Транспорт
 • 4 нощувки в палатков лагер
 • 4 закуски
 • 5 обяда
 • 4 вечери
 • Инструктор, Планински водач, Планински спасител,
 • Наем на специализирана екипировка- велосипед, каяк, въжена градина
 • Застраховка злополука

Цената не включва

 • Храна и напитки за приключението (извън описаните като включени)
 • Планинска застраховка
 • Всичко неизброено като включено в програмата.

Необходима лична екипировка

Примерен списък на необходимите неща, които трябва да носи всеки участник.

Основни: Куфар или сак за багаж, раница- за дневните преходи, топло яке, дъждобран, топли блузи с дълъг ръкав – 2бр. ,полар, тениски, панталон- дълъг 2 бр.+ къс, бански, бельо, чорапи- нормални и топли, маратонки – 2 чифта, чехли, кърпа за баня, шапка зимна и лятна, ръкавици, кърпа за глава/врат, слънчеви очила, слънцезащитен крем, средства за лична хигиена, фенер+батерии, зарядни у-ва, аптечка, репилент.

За къмпинг: къмпинг стол- подходящ за маса, посуда- вилица, лъжица, чиния, купа, чаша, спален чувал и шалте – ако нямате лични може да наемете от организатора, непромокаема торба, любимите ви игри- не електронни, ако искате лична палатка.

Други: Лични предпазни средства и ръкавици за колело / какска ще ви бъде дадена с колелото /

Какво да очакваме ?
 • Приключение за децата с незабравими спомени
 • Пет дни сред дивата природа
 • Спиращи дъха гледки
 • Нови приятелства
 • Зашеметяващи снимки
 • Игри и забавления на открито
 • Нови умения и знания за всеки приключенец
Снимки
Карта на приключението